ساخت موتور استرلینگ (استیرلینگ )
موتور استرلینگ یا موتور استیرلینگ (به انگلیسی: Stirling engine) که به آن ماشین استرلینگ هم گفته میشود یک موتور حرارتی است که در سال ۱۸۱۶ توسط دکتر رابرت استیرلینگ اختراع شد. موتور استیرلینگ قابلیت بازدهی بیشتری نسبت به موتورهای بنزینی و دیزلی دارد اما امروزه موتورهای استیرلینگ فقط در برخی کاربردهای خاص مانند زیردریاییها یا ژنراتورهای کمکی در قایقها (که عملکرد بی صدا مهم است) استفاده میشود. اگر چه موتورهای استیرلینگ به تولید انبوه نرسید اما برخی اختراعات پرقدرت با این موتور کار میکند.
در موتور های استرلینگ احتراق داخل سیلندر انجام نمیپذیرد به همین علت موتور های استرلینگ بسیار بی صدا کار میکنند و گاز استفاده شده در این موتور ها هیچگاه موتور را ترک نمیکند.
موتورهای استرلینگ با استفاده از یک منبع حرارتی خارجی کار میکنند این منبع میتواند هر چیزی باشد از سوختهای فسیلی گرفته تا انرژی گرمایی خورشید.
در حال حاضر سه نوع موتور استرلینگ در دنیا ساخته شده :
آلفا – بتا – گاما
در ویدئوی زیر با نحوه ی کارکرد این موتورها و هر سه توع آن آشنا خواهید شد.
در این قسمت قصد داریم به ساخت یک موتور استرلینگ از نوع بتا که با ابزارو وسایلی چون:
1- قوطی خالی اسپری
2- سیم ظرف شویی
3- ترمینال برق
4- مفتول سیمی در قطرهای مختلف
5- بادکنک
6- چوب بستنی
7- چراغ الکلی
ساخته می شود بپردازیم
در ساخت این موتور اندازه ی خم کردن میل لنگ بسیار مهم میباشد لذا با آزمون و خطا سعی کنید بهترین اندازه ی آن را به نسبت بالا و پایین رفتن پیستون به دست آورید .
توجه – دقت داشته باشید برای بریدن قوطی اسپری ، اسپری حتما تماما باید خالی باشد , برش قوطی های پر و قوطی هایی که هنوز کمی داخل آنها مواد باشد خطر انفجار وجود دارد لذا قبل از برش از خالی بودن آن اطمینان حاصل کنید بدیهیست صدمات ناشی از عدم رعایت نکات ایمنی برعهده سازنده بوده و سایت آکرومارکت هیچگونه مسئولیتی ندارد.
دیدگاه (3)
سلام،درود برشما،خیلی خوب بود
سلام این کدوم مدل آلفا و بتا و گاما از موتور استرلینگ میشه؟
سلام بتا هست